• Kennismaking
 • Geschiedenis
 • Werkvelden
 • Actueel
 • Fotogalerij
 • Arrangementen
 • Contact

Valkerijcentrum Schijf > Actueel

 

 

 

 

 • Opening van het Valkerijcentrum Den Torenvalk in Schijf.

  Vrijdag 11 mei 2012 werd de valkerij geopend in aanwezigheid van onze burgemeester met de vlag van Puur Rucphen.

  Gelukkig was er in het etmaal tevoren zoveel regen gevallen, dat er bij de opening van het valkerijcentrum Schijf "Den Torenvalk"op vrijdag 11 mei geen druppel meer over was!

  Een honderdtal aanwezigen kon dan ook genieten van een prima presentatie in een prachtige omgeving vol lentegroen.

  Valkenier Paul van Overveld legde uit, dat de naam Toren valk een samentrekking was van het oude toponiem van dit stuk bos, "plaatselijk genaamd Den Tooren"en de huidige bestemming als valkerij.

  Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr zei in haar toespraak vooral getroffen te zijn door de natuureducatieve insteek van de initiatiefnemers en de raptor therapie, zoals door valkenier Betty met de vogels voor kinderen met een beperking ontwikkeld.

  De vogel die de sleutel van de valkenkamer moest aanvliegen, wilde pas komen nadat de burgemeester een toverfluit had gekregen en samen met alle kinderen tegelijk zo hard mogelijk blies.

  Jachthoornblaasgroep La Garenne uit Schoten (B) waar de valkeniers Betty en Paul beiden lid van zijn, zorgde naast de hapjes en de drankjes voor de nodige gezelligheid en een geslaagd gebeuren.

  Bron: www.schijf.eu

 

 

 

 
Uitnodiging voor de opening van ons nieuwe valkerijcentrum Schijf door burgemeester Mevr. Mr. Marjolein van der Meer Mohr.


Aanvliegen van de sleutel van de valkenkamer

Konijnenjacht door de kinderen

Cadeautje van de gemeente.

100 genodigden.

Jachthoorngroep La Garenne uit Schoten (B)

Het team

Welzijnsgroep Rucphen op bezoek

Wilddiner
wilddiner

Schooloptreden
schooloptreden

Trouwringen
trouwringen

Kinderpartijtje
kinderpartijtje

Rouwen
rouwen

Kindervakantiewerk
kindervakantiewerk

Kindervakantiewerk

 

 • Traditiegetrouw verzorgen wij met entertainment, vogels en live jachthoornmuziek vanaf 15 oktober tot eind november in een vijftal toprestaurants in de regio de opening van het jachtseizoen. Voor nadere informatie over en/of deelname aan zo'n culinair en 'natuur'lijk hoogtepunt in de vorm van een wild- en wijnfestijn, zijn wij u graag van dienst via de pagina "contact".
   
 • Voor de groepen 7 en 8 van de basisschool hebben wij dit jaar in oktober en november een speciaal gereduceerd tarief.
   
 • Er zijn momenteel 6 jonge fretten en 3 jachthonden.

 • In de loop der jaren groeiden  de volgende jonge vogels uit eigen kweek bij ons op: 5 steenuilen, 2 bosuilen, 3 kerkuilen, 2 ransuilen, 5 sneeuwuilen, 2 Europese oehoes, 5 torenvalken, 3 woestijnhaviken en 2 roodstaartbuizerden.
   
 • Neem tenslotte ook via "contact" kennis van onze mogelijkheden voor iets bijzonders in het kader van b.v. fotoshoots, rouwen en trouwen, zorginstellingen, kinderpartijtjes, feestelijke (bedrijfs)openingen enz.

 • In Paul Krugerpark Zuid Afrika “scoorden” wij als zo velen de wereldberoemde “big five”. Maar waarom zouden niet net zo bijzonder zijn de grote vijf van Schijf? Een ontmoeting van nabij met vijf bijzondere grijpvogels inclusief fascinerende informatie over al hun achtergronden, leefgebied, jachtwijze enz. En natuurlijk is er in de presentatie tijd voor samen op de foto met een vogel op de vuist! Als u als echte liefhebber een hele namiddag de tijd neemt is er de dubbele vijf van Schijf met het “schoonste wijf”, onze witte giervalk Geertje! Dit alles gelardeerd met jachthonden, fretten, meerstemmig live jachthoornmuziek en een drankje voor de liefhebber.

 

 • Greep uit ons gastenboek:

  "hoi  paul en bedtie
  ik vond het heel leuk de vretjes vast te houden vond ik het leukst.
  ik von de rofvogel vast houden ook heel leuk.
  groetjes joske."

  "Het was erg leuk dat we de vogels mogen aanraken en "bekijken". Ze waren best zwaar. Ze waren ook mooi. De buizerd en de bosuil voelden het leukst.
  Groeten Jan, Herbert, Hans, Hasti, Elselien en Rick. Bewoners Blindeninstituut Bartimeus in Lochem."

  "Beste Betty en Paul, ik heb bij jullie een hele mooie roofvogelshow gezien en dank je wel dat ik jullie vogels mocht vasthouden en meehelpen vliegen. Het was een van de mooiste dagen van mijn leven. De mooiste vogel vond ik de Torenvalk en daar na de Steppenarend. Ik hoop jullie nog vaak te zien. Ik ken niet zoveel valkeniers, maar jullie zijn wel de beste.
  Groetjes Jorn Veenendaal."

  "Ik ben met groep 5 van de Franciscusschool  bij jullie geweest. De kinderen vonden het geweldig. Ze hebben ademloos op de grond zitten luisteren en in de auto nog lang nagepraat over de vogels. Toppie en heel erg bedankt.
  Een moeder, Jacqueline Luycx."

  Roofvogels gesignaleerd op school!!!
  Dat er meer dieren bij een jacht betrokken (kunnen) zijn, is na het bezoek aan de roofvogelshow op onze school wel duidelijk. Paul en Betty van het Valkerijcentrum Schijf hebben dat op de zeer geslaagde show wel duidelijk gemaakt. Maar liefst 129 kinderen en helpers waren op deze prachtige middag afgekomen. Zij werden met vragen, spelletjes en unieke presentaties onderricht hoe naast roofvogels ook fretjes en honden ingezet worden bij de jacht.
  Om onze Uilse trots te strelen was er een unieke uilenparade georganiseerd. Kinderen uit het publiek mochten met verschillende uilen de ronde doen. Naast de hier veel voorkomende kerk- en bosuil, was ook 's werelds grootste uil, de Europese oehoe, te bewonderen.
  (Fotomateriaal is te vinden op de website van onze school: www.vinho.be)
  (nvdr)Dank aan de ouderraad voor het organiseren van deze fijne namiddag!

 

 • De verrassing.

30 jaar zijn we getrouwd. Ze zeggen dat één op de drie huwelijken strandt. Maar toch niet bij ons….? Als je dat niet toelaat of eraan werkt…! Hoe dan…? Nou; op de laatste dag van juli wordt hij drieënvijftig. Kinderen de deur uit, hypotheek bijna afgelost. Zijn eigen zaak loopt ondanks de recessie als een trein. Wat geef je zo’n vent voor zijn verjaardag…..
Hobby’s? Hij wil wel graag de werkstress ontvluchten in de natuur. En weet daar ook zeker wat van. Als drijver gaat hij ook graag mee op jacht. Wat geef je zo’n vent, die eigenlijk alles al heeft?

De verrassing was…..We zijn samen naar een workshop geweest op Valkerijcentrum Schijf. Hij als jarige job en ik als zijn grootste fan en fotografe. Twee uur genieten van een twintigtal roofvogels en uilen in ‘n één op één begeleiding. Nooit geziene vogels op de vuist, hapje, drankje en begroeting en afscheid middels live meerstemmig jachthoornmuziek. Het was TOPPIE!

En de grootste verrassing….. goedkoper dan welk afgezaagd cadeau dan ook! 

EVA.

 

 
Copyright © Valkerijcentrum Schijf - 2012